Nederlands   English


 
 
Almeerderhout en Stadslandgoed De Kemphaan

Almeerderhout (1100 ha) is het grootste bos van Almere. Het omvat het Cirkelbos, Kathedralenbos en het Waterlandse Bos. In de Almeerderhout leven onder meer haviken, buizerds en reeŽn. In dit mooie natuurgebied zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgezet.


In het Kathedralenbos vind je 'De Groene Kathedraal', een landschapskunstwerk van Marinus Boezem. De Groene Kathedraal is een kopie van de kathedraal van Reims, alleen bestaat de Almeerse kathedraal niet uit stenen maar uit 178 populieren! Deze bomen werden in 1987 geplant en zijn in de loop der tijd uitgegroeid tot een "bouwwerk" van 150 meter lang en 70 meter breed. In 1996 werd de Groene Kathedraal aangevuld met lijnen op de grond die de kruisribben van de gewelven symboliseren.

In het Waterlandse Bos bevindt zich Stadslandgoed De Kemphaan, waar voor jong en oud altijd genoeg te doen is. Kinderen kunnen naar hartelust spelen in het Zuiderzeespeelbos of verdwalen in het labyrinth. Daarnaast kun je aapjes kijken bij Stichting AAP, vissen en schildpadden voeren in de jungletuin, en de geiten van de stadsboerderij aaien. Op zaterdagochtend is er een boerenmarkt waar je biologische producten kunt kopen. Bovendien worden er regelmatig uiteenlopende activiteiten georganiseerd, die steeds weer veel bezoekers trekken. Er zijn picknicktafels, maar er is ook een pannenkoekenrestaurant met een terras aan het water.