Nederlands   English


 
 
Vroege Vogelbos
Vroege Vogelbos
Vroege Vogelbos
Vroege Vogelbos
Vroege Vogelbos
Kromslootpark
Kromslootpark
Kromslootpark
Kromslootpark
Kromslootpark
Het Kromslootpark, Beginbos en Vroege Vogelbos

Het Kromslootpark ligt in Almere Haven, tussen de A6 en de Gooimeerdijk, en loopt over in het Beginbos en het Vroege Vogelbos. Door deze aaneenschakeling van groen en goed toegankelijke wandel- en fietspaden vormen het Kromslootpark, Beginbos en Vroege Vogelbos gezamenlijk een aantrekkelijk en rustig natuurgebied.

Het Kromslootpark is een fraai park dat gekenmerkt wordt door kronkelende sloten en dijkjes, voetgangersbruggetjes, en schapen die de groei van berenklauw moeten beperken. Dit park telt voldoende bankjes en picknicktafels om te picknicken en te relaxen. Wie liever actief is, kan hier fietsen op de verharde fietspaden of naar hartelust in het grasland struinen.

In het Vroege Vogelbos bevindt zich theehuis het Eksternest waar je onder meer kunt lunchen op het terras. Naast de theeschenkerij staat een schaapskooi, waar in de winter de schapen verblijven die 's zomers in het Kromslootpark lopen. In het voorjaar worden hier tientallen lammetjes geboren. Naast de theeschenkerij en de schaapskooi vind je een kleine houten speeltuin en de IVN-bostuin. Tevens is hier een korte wandelroute uitgezet, het zogeheten 'Natuur-ontdekpad'. Deze route is uitermate geschikt voor kinderen.

Behalve schapen kun je in dit natuurgebied onder andere paarden, koeien, reeŽn, konijnen en een toenemend aantal vogelsoorten, waaronder het baardmannetje en de blauwborst, tegenkomen.