Nederlands   English


 
 
De Oostvaardersplassen

Een bezoek aan Almere is niet compleet zonder een tocht langs de Oostvaardersplassen. Dit uitgestrekte moerasachtige natuurgebied (5600 ha) strekt zich uit tussen Almere en Lelystad en heeft nu al internationale faam verworven.

In dit open landschap leven honderden heckrunderen, konikpaarden en edelherten, maar ook vossen en tientallen soorten vogels. De beroemdste vogel is de zeearend, die sinds enkele jaren in dit gebied leeft en broedt. Dankzij de omringende wandel- en fietspaden en de talrijke observatieheuvels en schuilhutten zijn er veel mogelijkheden om met behulp van een verrekijker of spotting scope tientallen dieren te zien.

Bezoekerscentra

Bij Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen kun je door middel van een expositie, films, en folders meer informatie krijgen over dit fascinerende natuurgebied.

Vanaf de eerste en tweede verdieping heb je bovendien een fabuleus uitzicht en kun je de talloze dieren met behulp van de aanwezige verrekijkers en spotting scopes nog beter bekijken. Het café op de begane grond biedt de gelegenheid om even uit te rusten en iets te eten of te drinken te kopen.

Ook in Lelystad is er een bezoekerscentrum, te weten aan de Kitsweg 1, bij de Knardijk en het spoorwegviaduct. Je kunt hier leuke souvenirs, alsmede een handige brochure over de Oostvaardersplassen, inclusief een plattegrond met wandelroutes, kopen. Zowel het Almeerse Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders, als het bezoekerscentrum in Lelystad vormt het vertrekpunt voor diverse gemarkeerde wandelroutes in dit unieke natuurgebied.