Nederlands   English


 
 
Pampushout
Pampushout
Pampushout
Pampushout
Pampushout
Pampushout

In het westen van Almere bevindt zich de Pampushout, een uitgestrekt natuurgebied (467 ha), waar diverse wandel-, fiets-, skeeler-, en zelfs ruiterroutes zijn uitgezet. Stukken bos worden afgewisseld door akkers en open plekken waar je zomaar een stel reeŽn kunt tegenkomen. Andere bewoners van de Pampushout zijn de vos, buizerd, konijn, en verschillende soorten kleine zangvogels.

Aan de Pampushavenweg, vlakbij de Oostvaardersdijk, staat sinds 1997 het landschapskunstwerk 'Polderland Garden of Love and Fire' van de Pools-Joodse architect Daniel Libeskind. 'Polderland Garden of Love and Fire' is bedoeld als tuin voor meditatie en bestaat uit vijf lijnen die voor Libeskind een symbolische betekenis hebben. Drie kanalen worden doorsneden door een betonnen strip waarop een aluminium sculptuur is geplaatst. De vijfde lijn wordt gevormd door een wandelpad met bruggen over de kanalen.

Van oudsher bestaat dit stadsbos voornamelijk uit populieren, maar gaandeweg zal de Pampushout door inplanting van andere boomsoorten als de beuk, els en wilg meer gevarieerd worden.