Nederlands   English


 
 
Over deze website

Almere is een jonge stad en bij veel mensen, zowel in Nederland als daarbuiten, nog steeds niet erg bekend. Sinds we in Almere wonen, hebben we van vrienden die op bezoek kwamen al vaak de volgende reactie gehoord: "Dit is de eerste keer dat ik in Almere ben", steevast gevolgd door een verrast: "Het is groen hier!" en "Wat een mooie huizen staan er eigenlijk in Almere!". Kennelijk zijn de vooroordelen over Almere, als zou het een lelijke stad vol beton en eenvormigheid zijn, hardnekkig en wijdverbreid. Dat Almere daarentegen ruim, groen en veelzijdig is, hopen we met deze website te laten zien. Het is uitdrukkelijk niet ons doel om een uitputtend overzicht te bieden van wat er allemaal te zien en te doen is in Almere, want dat leidt er al snel toe dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Bovendien bestaan er al websites die een uitgebreid overzicht geven van bijvoorbeeld alle noemenswaardige gebouwen, restaurants, winkels en accommodaties in Almere. Anders gezegd, deze website wil laten zien hoe mooi Almere is, niet alleen aan de hand van tekst, maar vooral ook aan de hand van foto's. De nadruk ligt dan ook op plekken die naar onze mening het bezoeken waard zijn.

Laatste update: 13-09-2017

Beeldmateriaal

Alle foto's op deze website zijn gemaakt door Angela van Loenen, tenzij anders vermeld. Let op: op alle foto's op deze website berusten copyrights. Ze mogen dan ook alleen vermenigvuldigd en/of voor commerciŽle doeleinden worden gebruikt, indien wij daartoe schriftelijk onze toestemming hebben gegeven! Stuur ons daarvoor een e-mail naar GoAlmere.com

Disclaimer

We doen ons best om de informatie op deze website accuraat en actueel te houden. Mocht je desondanks een fout of wijziging opmerken, dan vernemen we dat uiteraard graag per mail: stuur een e-mail naar GoAlmere.com. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Wij adviseren om voor een bezoek altijd eventuele openingstijden te controleren aan de hand van de desbetreffende website. Ook bij het VVV-kantoor in Almere (gevestigd aan de Diagonaal 199 in het Nieuwe Stadshart, Almere Centrum) kun je meer praktische informatie krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van folders en plattegronden. Voor vragen omtrent architectuur en stedenbouw kun je terecht bij Architectuurcentrum cASLa.