Home       Architectuur       Natuur       Kids       Kunst       Gallery       Info                        

Oostvaardersplassen       Almeerderhout       Lepelaarplassen       Kromslootpark       Pampushout       Nog meer natuur       Praktisch            
HET KROMSLOOTPARK, BEGINBOS EN VROEGE VOGELBOS
Het Kromslootpark in Almere Haven is een fraai park dat gekenmerkt wordt door kronkelende sloten en dijkjes. Het park loopt over in het Beginbos en het Vroege Vogelbos. Samen vormen zij een aantrekkelijk natuurgebied. Dankzij de goed toegankelijke wandel- en fietspaden kan hier heerlijk gefietst en gewandeld worden. Door het Vroege Vogelbos loopt een wandelroute die aangegeven wordt met paaltjes met plaatjes van schapen erop. Daarnaast zijn er in dit gebied voldoende bankjes en picknicktafels om te picknicken en te relaxen.

In het Vroege Vogelbos staat een schaapskooi. De schaapskudde die hier 's winters verbleef, is eind 2018 helaas ten prooi gevallen aan de zogeheten zwoegerziekte. Als gevolg hiervan leven er momenteel weinig schapen in en rond de schaapskooi. Het is de bedoeling dat de komende jaren een nieuwe schaapskudde wordt opgebouwd.
Naast de schaapskooi bevindt zich theehuis het Eksternest, waar je onder meer kunt lunchen op het terras. Er is ook een kleine houten speeltuin.

Tussen de schaapskooi en het Eksternest in begint een korte wandelroute (1 km), het zogeheten 'Natuur Ontdekpad'. Deze route is zeer geschikt voor kinderen. Het eindpunt van deze wandelroute ligt in de IVN-bostuin. Hier kun je leren hoe verschillende planten heten en van welke planten kleurstoffen gebruikt kunnen worden om wol te verven.

Je kunt in dit gebied onder andere paarden, koeien, reeën, konijnen en een aantal vogelsoorten, waaronder het baardmannetje en de blauwborst, tegenkomen.